Maioneza de post, din pufuleti

de Ligia Bxl in Sosuri, 11 Mai 2014 | 13826 vizualizari

 

Este o maioneza din pufuleti,de post,fara ou,si este buna pentru cine are probleme cu colesterolul,este foarte gustoasa daca se adauga usturoi pisat,sau fara usturoi(la alegere)se poate inlocui cu maioneza clasica.,eu chiar am zis ca este maioneza normala la gust,nu este atat de grasa ca cea clasica.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga pufuleti
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie(daca doriti mai acra se mai poate adauga)
  • putina sare
  • putina apa sa se lege pufuletii
  • 200 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post, din pufuleti:

Se pun pufuletii intr-un bol,se faramiteaza cu mana,apoi peste se adauga putina apa sa se lege,sa devina o crema omogena,apoi se amesteca cu mixerul bine adaugam mustarul,zeama de lamaie si ulei cate putin.

Se mixeaza pana devine o pasta omogena.

La final se sareaza dupa gust,si se foloseste la diferite salate,precum salata de vinete etc.

Daca la inceput este compozitia prea tare se mai adauga putina apa.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post, din pufuleti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face maioneza